Skip to Main Content

Kurs konverzacije

Najpotpuniji pokazatelj znanja jezika (language competence) je test koji obuhvata sve četiri jezičke veštine (Reading, Listening, Writing i Speaking). Takva procena znanja traje najmanje 3 sata i tome služe međunarodni ispiti. Ono što je najrelevantnije za obrazovanu poslovnu osobu koja uči engleski (dakle, tebe) jeste realna i pouzdana procena nivoa Speaking i Writing pošto kurs treba da bude osmišljen tako da vam ove veštine napreduju.

Verovatno dobro razumete ono što pročitate, možete da gledate filmove bez prevoda ili slušate muziku, ali ne umete da se izrazite pismeno ni usmeno. Ako odete na kurs koji insistira na ovim veštinama, dobićete ono što ne tražite i što već imate. To ljudi rade godinama i zato su uvek na istom nivou.

Test koji vama treba procenjuje vaše znanje gramatike koju najčešće koriste izvorni korisnici ili barem međunarodni govornici engleskog, a ne udžbenici. Dakle, test osmišljen u skladu sa vašim ciljevima i specifičnim problemima u učenju (slaganje vremena, kondicionali, predlozi), a ne test koji je osmislio Englez za svoje tržište.

Da ne bi ostalo prostora za grešku, možete da utvrdite svoj nivo znanja kroz konsultacije sa profesorima engleskog sa međunarodno priznatim sertifikatima za procenu znanja polaznika i dugogodišnjim iskustvom u nastavi engleskog. U nastavku pročitajte šta svaki nivo znanja engleskog podrazumeva po CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) skali, kao i kratak pregled onoga što radimo na svakom nivou kako biste stekli potpuno znanje.

Utvrdite nivo znanja